Laat je inspireren door het verleden in Bokrijk!

 

Ervaar in meer dan 100 historische huizen met al je zintuigen hoe mensen vroeger leefden. Hoe gingen kinderen naar school en hoe deed men de was zonder wasmachine?  Je ontmoet acteurs die in hun rol van schoolmeester, pastoor of boerin hun dagelijks werk doen en jou als bezoeker betrekken bij hun bezigheden. Je maakt kennis met oude vakwerken en technieken die doorleven in hedendaagse ontwerpen. Je ontmoet de smid, schaapsherder of hoedenmaakster. De verhalenstroom is Bokrijk is eindeloos…

Snuif ook de sfeer op van de turbulente jaren 60 in de permanente expo ‘De sixties’. De verhalen en gebeurtenissen uit die tijd komen op een interactieve manier tot leven in levensechte decors: van woonkamer tot cinema, van kapsalon tot elektrowinkel. Je krijgt een identiteitskaart van een student, kapster, wielrenner of andere persoon die jou wegwijs maakt in zijn leven van toen. Vraag naar de speciale identiteitskaarten op kindermaat! Sinds kort is er ook ‘De sixties’ op muziek. Laat je verrassen door affiches, plaatjes, verhalen en beeldfragmenten van muziekprogramma’s en festivals uit deze swingende periode.

 


In Bokrijk beleef je niet alleen hoe ‘rock ’n roll’ de geschiedenis is, de kinderen of kleinkinderen kunnen zich ook naar hartenlust uitleven in de vernieuwde speeltuin. Het is de grootste GRATIS openluchtspeeltuin en ongetwijfeld de leukste! De Hoplaspeelhoek kreeg extra invulling en een facelift. De allerkleinsten leven zich uit in het kleuterkinderdorp (tot 8 jaar), een miniversie van het Openluchtmuseum. Voor kinderen met een handicap zijn er aangepaste toestellen voorzien. Voor een kleine bijdrage beleeft elk kind plezier met de miniauto's, ponybaan en minigolf. De oudere durvers kunnen zich uitleven in het natuurlijk avonturenparcours.

Meer info over Bokrijk en alle evenementen vind je op www.bokrijk.be.